Zon in Sint-Gillis-Waas

02 Maart 2024

Zon in Sint-Gillis-Waas

Investeer jij mee in zonnepanelen op de nieuwe politiepost en het Welzijnshuis?  

Geweldig nieuws bij de start van het jaar. In samenwerking met de gemeente Sint-Gillis-Waas gaan we twee nieuwe zonneprojecten realiseren.

Het dak van de nieuwe politiepost en het welzijnshuis komen vol met zonnepanelen.

De gemeente voorziet met de medewerking van de coöperatie en sociale onderneming MegaWattPuur zonnepanelen op het dak van de nieuwe politiepost en het Welzijnshuis. De financiering van deze zonnepanelen gebeurt met burgerkapitaal. Alle inwoners van Sint-Gillis-Waas kunnen investeren, mede-eigenaar worden van dit project en de geproduceerde energie delen. Zo blijft niet enkel de stroom, maar ook de meerwaarde lokaal. Eeerder 

MegaWattPuur zorgt voor de installatie, plaatsing en onderhoud van de panelen. De gemeente koopt in ruil de elektriciteit die wordt opgewekt door de panelen. Je kan al mede-eigenaar worden van deze installatie voor 125 euro.

In 2021 implementeerde MegaWattPuur op een vergelijkbare wijze zonnepanelen op het dak van GC De Route (met 214 zonnepanelen). Toen werden er binnen een maand tijd 570 aandelen verkocht.

Wil jij graag investeren in zonnepanelen, maar is je dak niet geschikt? Wil je de energietransitie versnellen? Dan kan je mee investeren in de nieuwe zonnepanelen via een aandeel van MegaWattPuur cvso. Het aanbod staat open voor iedereen, maar we willen eerst jullie, onze inwoners, de kans geven te participeren in dit duurzame project. Opgelet, aandelen kopen is nooit zonder risico! Ontdek er alles over op de website www.megawattpuur.be/investeren

Infomoment op maandag 18 maart

Heb je interesse en wil je graag meer gedetailleerde info? Kom op maandag 18 maart om 19.30 uur luisteren op onze infoavond. MegaWattPuur vertelt je over hun werking en dit project. Inschrijven kan, maar is niet verplicht.

Locatie: GBS Het Kompas, Kardinaal J. Cardijnstraat 1, 9170 Sint-Gillis-Waas

Inschrijven voor het infomoment kan hier.