Veerle Bernaert

Plaats 21 (Verkiezingen 14/10/'18)

Hallo, mijn naam is Veerle Bernaert. Ik ben geboren in Sint-Gillis- Waas (°1974) en woon er nog steeds. Je kan dus gerust stellen dat ik ons dorp héél goed ken! Ik geef les in de gemeentelijke basisschool Het Kompas. Als moeder van twee tieners vind ik verkeersveiligheid, met aandacht voor de zwakke weggebruiker, prioritair. Daarom zou ik het fijn vinden dat 14 oktober 2018 een keerpunt wordt voor onze fietsers. Momenteel heeft ons gemeentebestuur naar mijn gevoel te veel oog voor koning auto en dit terwijl we toch een landelijke gemeente zijn waarbinnen we ons vlot van punt A naar punt B moeten kunnen verplaatsen. Daarom denk ik dat fietsen veel comfortabeler, veiliger en aantrekkelijker gemaakt kan worden.

Ook droom ik van een bouwbeleid met meer respect voor de omgeving, een eerlijke, consequente ruimtelijke ordening die een meerwaarde is voor iedereen en Sint-Gillis- Waas leefbaar houdt voor alle inwoners. Kinderen en ouderen,gezinnen en bedrijven: ze verdienen elk hun plekje onder de zon. In ons landelijke Sint-Gillis- Waas is er plaats genoeg voor iedereen.

Kijkend naar mijn kinderen hoop ik dat ze gaan opgroeien in een meer natuur- en milieuvriendelijk omgeving. Als fervent wandelaar en hondenliefhebber zie ik heel wat mooie plekjes van Sint-Gillis- Waas. Maar ik zie ook de verloedering: zwerfvuil kom je hier helaas overal tegen, zowel in het centrum als meer aan de rand. Dat vind ik jammer. Zet ons aan het werk om Sint-Gillis- Waas netjes te houden, de natuur zich te laten ontplooien, open ruimte open te houden en groenaccenten in onze gemeente te behouden en uit te breiden. Samen hopen we nog lang hier te wonen. Meer Groen in de gemeenteraad zou Sint-Gillis- Waas veel leefbaarder maken.

Respect voor mens en natuur zijn waarden in het leven die voor mij heel belangrijk zijn.  Er is maar één partij waarin ik dat heel duidelijk terugvind: Groen! De enthousiaste en creatieve ploeg in Sint-Gillis- Waas is ontzettend goed bezig, daarom ondersteun ik hen van harte!

Vol nieuwe energie, met veel enthousiasme en een grote gedrevenheid werk ik graag samen met onze Groene ploeg aan een stevig lokaal programma waarbij we jullie nodig hebben!​