Onze Nieuwjaarsbrief voor 2024

26 Januari 2024

Onze Nieuwjaarsbrief voor 2024

MEER DAN GROEN Traditiegetrouw brengen alle politieke partijen hun Nieuwjaarsbrief op de eerste gemeenteraad van het jaar.  

Beste collega’s, beste inwoners van Sint-Gillis-Waas,

2024, de tijd vliegt!  Om met een cliché en met de deur in huis te vallen.

Minder dan een jaar van de stembus verwijderd en dat zal wellicht niet altijd het schoonste in de politieke mens naar boven halen in het belang van meer stemmen.  Toch hopen WIJ anders.

Vooraleer we starten met wensen voor het nieuwe jaar, kijken we eerst even achterom.

Met deze terugblik op het voorbije jaar permitteer ik me toch 1 keer het nieuwe woord van het jaar ‘evaluleren’ te gebruiken, dat werd gelanceerd door onze Nv-a collega.  Ik ben geen specialist, maar waar Koen het zeker bij het rechte eind had, is dat er veel te leren valt uit evalueren.

We houden met Groen-Vooruit vanuit onze bestuurs-positie de vinger aan de pols.  Onze schepenen werken hard, elke dag, om lijnen uit te zetten en te hertekenen voor een groen, eerlijk en sociaal beleid. We stellen luidop vragen: is het genoeg, wat kan er nog, hoe kan het anders, is dit de beste optie? En dit om onze parel van het Waasland voor zoveel mogelijk inwoners nog beter te maken.

We verteerden het voorbije jaar (de ene al wat sneller dan de andere)dat Vooruit na een jarenlange samenwerking niet meer met Groen in zee zal gaan en dat ook cd&v ons liever ‘links’ laat liggen… Maar we rechten de rug en hebben nu de opportuniteit om vol voor onze eigen weg te gaan.  De kiezer kiest.

De politieke wereld blijft ook na 5 jaar nog wennen.  Ja kinneke, zeggen ze dan… da’s politiek hé… da’s politiek!  Maar wij denken: zo hoeft het niet te zijn.

Eerlijkheid en oprechtheid daar willen we voor staan en daar verandert dus niets aan.

Het zal jullie niet verbazen dat we onze natuur verder willen beschermen en herstellen zodat we daar als mensen van kunnen genieten, maar ook geen hinder van ondervinden.  De voorbije maanden hebben hopelijk doen inzien dat water moet kunnen insijpelen en dat het ook meer ruimte moet krijgen.  Het werk is hier nog lang niet af.

Op sociaal vlak mag de warmste week voor Groen Vooruit een heel jaar duren.

Er zijn alarmerend veel situaties in de wereld waar we elke nacht wakker van zouden kunnen en moeten liggen.  Wij wensen een goed en onbezorgd leven voor iedereen.  Niet enkel voor de mensen wiens wieg op de goede plek stond.  Mensenrechten zijn er voor iedereen.  De verhalen die aan bod kwamen tijdens de warmste week hakten er stevig in.  Hoeveel geluk moet je hebben om te kunnen opgroeien zonder zorgen?   Wij zien het als onze taak om dat zo min mogelijk te laten afhangen van geluk of de plek waar je wieg staat.

Een huis zonder schimmel op de muren

Een gezond gevulde brooddoos

Schone lucht om diep in te ademen

Een ouder die klaarstaat om je op te vangen

Vrienden om mee te praten en te lachen

Een dak boven je hoofd met zonnepanelen om de energiekosten te drukken

Wind in de zeilen

Een warm nest

Dat wensen we echt voor iedereen en dit is waar wij ons hier elke dag voor willen inzetten in 2024

 

Wie Greet LIVE aan het werk wil zien kan hier terecht.

 

Wie graag deel wil uitmaken van "MEER DAN GROEN" kan steeds contact opnemen via: https://www.groensintgilliswaas.be/contact