Nadine Staelens nieuwe voorzitter Groen Sint-Gillis- Waas

29 Mei 2016

Nadine Staelens nieuwe voorzitter Groen Sint-Gillis- Waas

Door de verhuis van-oud voorzitter Pieter Serverius naar Sint-Niklaas, nam Nadine Staelens uit De Klinge de scepter op als nieuwe voorzitter van Groen Sint-Gillis- Waas. 

 

"Met verbindende boodschap doet Groen het goed in de peilingen. Ook op lokaal vlak blijft een partij als Groen broodnodig. Dat bleek nog maar eens op de laatste Gemeenteraad: CD&V klopte zich op de borst met het nieuwe klimaatplan, maar op diezelfde Gemeenteraad bleek dat het bestuur nog maar eens een dieselwagen aankocht en de kap van 68 canadapopulieren beval. Het blijft voor dit bestuur o zo moeilijk om de daad bij het woord te voegen. Daarom willen we ook in Sint-Gillis- Waas een krachtig alternatief vormen. Daar wil ik mijn schouders onder zetten!"

We laten u graag kennismaken met Nadine:

"Als nieuwe voorzitter van Groen Sint-Gillis- Waas wil ik me graag even voorstellen. Ik, Nadine Staelens uit De Klinge, ben reeds vele jaren actief lid van Groen vanuit een sociale en ecologische overtuiging. Het is belangrijk dat er een partij zoals Groen bestaat die met aandacht voor het milieu en onze planeet zoekt naar duurzame oplossingen voor gezinnen en bedrijvenoplossingen die rekening houden met de grote uitdagingen van onze multiculturele samenleving. Om dit mee te ondersteunen heb ik het voorzitterschap met veel enthousiasme aanvaard.

De socio-culturele principes van Groen zijn ook te vinden in mijn hobby's. Reeds 17 jaar zing ik bij het Solidariteitskoor Weerbots uit Waasmunster en in 2008 richtte ik samen met mijn echtgenoot Dorizon Doenja vzw op. Deze vzw steunt het dorp Bassodawish in Tanzania op het gebied van educatie met het bouwen van een middelbare school, watervoorzieningen en gezondheidszorg. Zo helpen we honderden jongeren en hun gezin in Tanzania aan een toekomst met perspectief op een beter leven.

Dat elke cultuur zijn eigenheid heeft en hoe deze culturen kunnen samenwerken, heb ik mogen ervaren tijdens mijn loopbaan als telecom-informaticus bij Alcatel-Lucent, sinds kort overgenomen door het Finse Nokia. Reeds 30 jaar werk ik voor dit bedrijf dat door de jaren heen heel wat herstructureringen en overnames meegemaakt heeft, een leerschool om te ervaren hoe het belang van een onderneming en haar medewerkers in respect op elkaar kunnen afgestemd worden.

Buiten het werk geniet ik dan weer van ons gezin en ons huis met tuin in De Klinge waar we sinds 1993 wonen. Samen met Luc Nevejans hebben we drie kinderen zien opgroeien en hun eigen keuzes zien maken. Lennert is architect, Melissa psychologe en Hannelore studeert voor een loopbaan als leerkracht lager onderwijs. Ik hou van stil genieten bij een boek, wandelen, reizen, culinair genieten en dansen.