Nieuwjaarsreceptie "Meer dan Groen"

22 Januari 2024

Nieuwjaarsreceptie

Groen Sint-Gillis-Waas komt bij de verkiezingen van 2024 op als: "Meer dan Groen"

Foto: Greet Van Moer (gemeenteraadslid), Erik Rombaut (schepen), Herwin De Kind (schepen), Mieke Schauvliege (Vlaams Fractieleider voor Groen) en Nadine Staelens (voorzitter Groen SGW).

 

Op 21 januari hield Groen zijn nieuwjaarsbijeenkomst in het zaaltje van museum Klingspoor. Na een fijne uitleg van de gids op de site, een korte wandeling en een bezoek aan het museum werd er geklonken op 2024. Ook voor Groen Sint-Gillis-Waas wordt het een belangrijk jaar. Groen bestuurt mee en dit is zichtbaar in de straten op vlak van mobiliteit, openbare verlichting, vergroening, ontharding en waterbeheer. Door de overdracht van de riolering aan Riopact worden de rioleringen eindelijk aangepakt. Met het masterplan, de blauwgroene woonas en de beleidsvisie meergezinswoningen is er een leidraad voor toekomstige bouwprojecten in Sint-Gillis-Waas. Maar het werk is nog niet af en Groen wil graag verder doen! Om met een volwaardige lijst naar de kiezer te kunnen gaan, zijn er wel heel wat nieuwe kandidaten nodig. Om nieuwe mensen over de streep te trekken, wordt de naam van de eventuele lijst officieel bekend gemaakt: ‘Meer dan Groen’. Deze nieuwe naam maakt duidelijk dat ook onafhankelijke kandidaten welkom zijn op deze lijst.

Mieke Schauvliege hoopt op een ‘vredevol’ jaar. Ze heeft het over verkeerde keuzes die worden gemaakt zoals oa de besparingen op het openbaar vervoer die voornamelijk de landelijke gemeentes treffen. Tenslotte steekt ze de lokale Groen-ploeg een hart onder de riem en benadrukt ze eveneens het belang van de verkiezingen op alle niveaus van dit jaar.

Hierbij een warme oproep aan alle mensen die Groen willen ondersteunen. Volg Groen Sint-Gillis-Waas via sociale media, lees meer over de verwezenlijkingen op de Groen website. En bovenal vergeet niet om te gaan stemmen op 13 oktober!

 

MEER DAN GROEN OP FACEBOOK

 

MEER DAN GROEN OP INSTAGRAM