Wordt de lijnbus 22 van Sint-Niklaas naar Hulst in 2021 wegbezuinigd ?

15 Juni 2020

Wordt de lijnbus 22 van Sint-Niklaas naar Hulst in 2021 wegbezuinigd ?

VOOR GROEN ONAANVAARDBAAR : Wordt DE LIJNbus 22 van Sint-Niklaas naar Hulst in 2021 wegbezuinigd ?        

In de plannen die de vervoerregio Waasland (VVRW) op dit ogenblik opmaakt voor de organisatie van het openbaar Vervoer vanaf einde 2021 dreigt buslijn 22  Sint-Niklaas-Hulst te verdwijnen.

In de voorlopige versie van het openbaar vervoerplan wordt er wel elk uur een bus voorzien van Sint-Niklaas naar De Klinge, maar die zou niet langer doorrijden naar Hulst !!

 

Er zou dan geen enkele busverbinding meer bestaan tussen Sint-Gillis Waas en Hulst.

 

Groen Sint-Gillis Waas vindt dat onaanvaardbaar.

 

Groen wil die busverbinding zeker behouden en doortrekken vanuit De Klinge naar een eindbushalte in de buurt van het oude station van Hulst, gelegen naast de winkelcentra en op loopafstand van het pittoreske stadscentrum. Met deze busverbinding kunnen de files op de N403 omzeild worden en kan je dan milieuvriendelijk gaan winkelen en horeca opzoeken in Hulst.

 

Omgekeerd kan deze bus dan gebruikt worden om uit Hulst naar de zorgcampus Sint-Helena, de polikliniek van AZ Nikolaas en Colruytvestiging in Sint-Gillis Waas te rijden. Vanuit Hulst worden ook de scholen in Sint-Niklaas en ook het IC station van Sint-Niklaas goed bereikbaar (met daar onder meer om het uur IC-verbindingen naar Breda, met overstap in Antwerpen). Zo wordt Zeeuwsch-Vlaanderen het snelst met Zuid-Nederland verbonden !