Katja Daman (Vooruit) vervangt Tom Ruts (Groen) in Gemeenteraad

10 Januari 2022

Katja Daman (Vooruit)  vervangt Tom Ruts (Groen) in Gemeenteraad

Katja Daman (Vooruit)  vervangt Tom Ruts (Groen) in Gemeenteraad Frank Vandenbranden (Groen) nieuw lid van Bijzonder Comité Sociale Dienst  

 

 

Sint-Gillis-Waas - Op de komende Gemeenteraad van Sint-Gillis-Waas vervangt Katja Daman (Vooruit) Tom Ruts (Groen) als Gemeenteraadslid. Katja wordt meteen ook Voorzitter van de gemeenteraad ter vervanging van Greet Van Moer (Groen). Vooruit komt zo opnieuw in de Gemeenteraad. Op die manier wordt een afspraak uitgevoerd die kartelpartners Groen en Vooruit Sint-Gillis-Waas in 2018 vastlegden.

 

Tom Ruts (Groen) neemt met gemengde gevoelens afscheid: “Het is met trots en tegelijk ook een zwaar gemoed dat ik afscheid neem van de Gemeenteraad na 15 jaar waarvan 1 jaar als schepen. Ik heb dierenwelzijn op de politieke agenda gezet in onze gemeente én heb ook altijd een voortrekkersrol gespeeld op vlak van verkeersveiligheid. Ook al is ze van een andere partij geeft het me een geruststellend gevoel dat Katja in mijn plaats komt, want ze is toch altijd een compagnon de route geweest. We hebben met Herwin, Erik, Greet en nu ook Katja een ijzersterke fractie die mijn en onze dossiers verder vorm blijft geven.”

Katja Daman wordt voorzitter van de Gemeenteraad en vervoegt de fractie Groen – Vooruit, die voorts bestaat uit schepenen Herwin De Kind (Groen) en Erik Rombaut (Groen) en gemeenteraadslid Greet Van Moer (Groen).

Katja Daman (Vooruit): “Voor mij en mijn partij  is de Gemeenteraad een blij weerzien na een afwezigheid van 3 jaar. Vanuit mijn jarenlange ervaring als dienstverleningsmanager in de social profit  en mijn niet aflatend engagement blijf ik mijn focus houden op sociale thema’s.
Ik vlieg er meteen in, want het zal geen sinecure worden om Greet Van Moer (Groen) als voorzitter te vervangen. Zij bracht veel flair, charme en kennis van zaken in haar rol als voorzitter.”

Katja vervolgt: “De voorbije 3 jaar als lid van het Bijzonder Comité Sociale Dienst, zag ik dat er in onze gemeente steeds meer jonge mensen, gezinnen met jonge kinderen nood hebben aan begeleiding en ondersteuning. De lage drempel van ons Welzijnshuis en het dagdagelijks engagement van de medewerkers is en blijft een belangrijke schakel in onze dienstverlening. Kansen geven en kansen nemen is en blijft mijn motto.”   

In het Bijzonder Comité Sociale Dienst wordt Katja opgevolgd door Frank Vandenbranden (Groen) uit Meerdonk.

Frank Vandenbranden werkt zo'n 15 jaar als beleidscoördinator armoedebestrijding bij de Vlaamse Gemeenschap en wil zijn ervaring rond sociaal beleid nu ook sterker lokaal inzetten. Hij is ook mede-bezieler van het voedselbos van Pomona vzw in Meerdonk.