Groen Sint-Gillis-Waas geeft applaus aan de fietser.

03 Juni 2024

Groen Sint-Gillis-Waas geeft applaus aan de fietser.

Ivan De Block en Greet Van Moer kandidaten Vlaams parlement Oost-Vlaanderen gaven applaus voor de fietser.


Groen Sint-Gillis-Waas zette op 3 juni, Wereldfietsdag, de fietsers in de bloemetjes. Op meer dan 100 plaatsen in Vlaanderen applaudisseerden Groen kandidaten en vrijwilligers voor alle mensen die langsfietsen. Ook in Sint-Gillis-Waas. Op 3 juni om 7u30 vonden jullie ons op de fietssnelweg de F411 ter hoogte van de Shondstraat.


De fiets is een echte 'quick win' voor ons klimaat en voor onze mobiliteit. Fietsen is ook goedkoper dan de wagen nemen, het is gezond en het maakt gelukkig. Bovendien brengt het ook op voor de hele samenleving, door een positief effect op milieu, klimaat en gezondheid. Groen pleit daarom voor een jaarlijks budget op Vlaams niveau van een half miljard voor effectieve fietsinvesteringen en een uitbereiding van subsidies waarmee gemeentes kunnen investeren in hun lokale fietsinfrastructuur.


“In Sint-Gillis-Waas pleit  Groen ook voor meer investeringen in fietsinfrastructuur.We maken van het fietspad de F411 een echte fietssnelweg met voorrang voor de fietsers op alle kruispunten en genoeg ruimte zodat iedereen er zijn plaats heeft.” Aldus Ivan De Block


“Ook de schoolomgevingen worden onthard en veiliger gemaakt voor onze trage weggebruikers. Dankzij de nieuwe inrichtingen proberen we bovendien de mensen te stimuleren om korte verplaatsingen te voet of met de fiets te doen.Stap voor stap pakken we gevaarlijke oversteekplaatsen en fietsstroken aan, om de fietser veilig door onze gemeente te kunnen leiden.”, vult Greet Van Moer verder aan.

 

Greet Van Moer komt op voor de Vlaamse parlementsverkiezingen op plaats 15
Ivan De Block komt op voor de Vlaamse parlementsverkiezingen op plaats 11 bij de opvolgers.

 

Alle kandidaten uit Oost-Vlaanderen.