Infomoment klimaatrobuuste en veerkrachtige bossen voor het Waasland

06 Maart 2023

Infomoment klimaatrobuuste en veerkrachtige bossen voor het Waasland

Bosuitbreiding in jouw buurt.  

4 Maart organiseerde Bosgroep Oost-Vlaanderen Noord samen met onze gemeente een infomoment voor boseigenaars uit onze gemeente.

9:45 Een welkomstwoord door Dhr. Herwin De Kind, schepen van ruimtelijke ordening, leefmilieu en klimaat.

10:05 Gevolgd door een korte inleiding van Mevr. Riet Gillis, gedeputeerde provincie Oost-Vlaanderen Milieu & natuur, Klimaat en energie.

10:15 Voorstelling project door Dhr. Jurre Baguet, projectcoördinator PDPO project "Klimaatrobuuste en veerkrachtige bossen voor het Waasland"

 

11:00 Daarna werd een bezoek gebracht aan een recente bosomvorming in de buurt.

 

 

11:45 Gevolgd door een informele babbel bij een hapje en een drankje. 

 

Citaat schepen Herwin De Kind:

“Heel wat geïnteresseerde boseigenaars waren aanwezig op het infomoment over ondersteuning bij bosomvorming. Dit werd georganiseerd op zaterdag 4 maart door de Bosgroep Oost-Vlaanderen Noord en onze gemeente.  Bossen zijn belangrijk in ons verweer tegen de klimaatverandering: bossen stockeren CO2 en bieden verkoeling en biodiversiteit. Ondersteuning van de omvorming van aangetaste naaldbossen naar klimaatrobuuste loofbossen past dan ook in het klimaatbeleid van Sint-Gillis-Waas”

 

Ben jij ook eigenaar van een bos en ben je op zoek naar advies, info over subsidies, wil je zelf een nieuw bos aanplanten?

Neem dan contact op met Bosgroep Oost-Vlaanderen Noord.

09 267 78 60

[email protected]

Facebook

Instagram

Website