Geveltuinen

25 Januari 2021

Geveltuinen

Meer groen en bloemen in de straten heeft ook een gunstige invloed op biodiversiteit, brengt zomerkoelte in de straten en tempert het straatlawaai.

De gemeenteraad van Sint-Gillis Waas keurde unaniem een reglement goed over de aanleg van zogenaamde gevel- of tegeltuinen.

 

Steeds meer mensen hebben het gehad met monotoon asfalt en beton in onze straten en pleinen en snakken naar meer groen, zeker in de dorpskernen.

Ontharden en vergroenen om meer hemelwater te infiltreren in tijden van klimaatverandering is nodig. Meer groen en bloemen in de straten heeft ook een gunstige invloed op biodiversiteit, brengt zomerkoelte in de straten en tempert het straatlawaai.

Daarom stelde onze schepen van waterbeheer en biodiversiteit Erik Rombaut voor aan de gemeenteraad om een reglement hierover goed te keuren.

Tegeltuinen aanleggen is eigenlijk vrij eenvoudig en kan nu op een snelle wijze, zonder administratieve rompslomp worden gemeld aan de gemeente via een formulier dat je kan vinden op de gemeentelijke website:

https://www.sint-gillis-waas.be/wonen-en-ver-bouwen/openbaar-domein/aanleggen-van-een-tegeltuin

https://www.sint-gillis-waas.be/webformulieren/tegeltuintje-melden

We hopen dat veel mensen hierdoor worden gestimuleerd om ook aan de slag te gaan met het vergroenen van hun straat.

 

Meer informatie via [email protected] en [email protected]

 

 

 

 Volg Groen Sint-Gillis-Waas