Dag van het park 2015

02 Juni 2015

Dag van het park 2015

Op 31 mei 2015 (de dag van het park), protesteerde Groen Sint-Gillis-Waas met een ludieke actie tegen de plannen van het gemeentebestuur om een parking aan te leggen in het gemeentepark. 

Kleuters en kinderen palmden met hun autootjes en go-carts op symbolische wijze als eerste de geplande parkeerplaatsen in.Tijdens deze actie stelde Groen Sint-Gillis-Waas ook haar pas verkozen voorzitter voor: Pieter Serverius (41) is chauffeur bij Schoenen Torfs, is afkomstig uit Sint-Gillis-Waas en woont in De Klinge. Hij wil via gerichte acties en sociale media Groen meer zichtbaarheid geven en inzetten op sociale, ecologische en mobiliteitsthema's.
 

Nieuwbakken voorzitter Pieter Serverius: "Waar in andere gemeenten de dag van het park in het teken stond van de smaak, was het bij ons eerder de 'dag van de wansmaak': een aanzienlijk deel van het park en een pak bomen verdwijnen, terwijl de asbestplaten blijven. De absurditeit ten top. Toch wilden we ook eindigen met een positieve en hoopvolle noot: met een gezellige picknick en een pak kinderspelletjes willen we de troeven van het park in de kijker zetten. Groen wil de komende jaren werk maken van een attractief park waar kinderen en volwassenen wél komen spelen, wandelen en genieten."

 

Meer info over de plannen van het gemeentebestuur vind je in de voorjaarskrant 2015!

 

park sint-gillis-waas mei 2015