Maak je bosdroom waar.

13 Maart 2023

Maak je bosdroom waar.

Droom jij van een eigen bos? Dien je aanvraag in bij BOOST en krijg tot €25.000 steun per hectare.

Maak je bosdroom waar.
Droom jij van een eigen bos? Dien je aanvraag in bij BOOST en krijg tot €25.000 steun per hectare. Met het BOOST-fonds geven de Oost-Vlaamse Bosgroepen en de provincie een financiële duw aan bosuitbreiding in Oost-Vlaanderen. Heb je zelf een stuk grond, dan kan je een dossier indienen voor 30 april.
Bosgroepen Oost-Vlaanderen helpt je graag met de voorbereidingen van je aanvraag.
Als je niet in aanmerking komt voor de subsidie bebossing van de Vlaamse overheid, dan krijgt je bosdroom een boost van €25.000 per hectare. Kom je wel in aanmerking, dan kan je deze combineren met een BOOST-toelage van €15.000 per hectare, samen goed voor steun tot €40.000 per hectare. Bij Groen licht gaan de eerste bomen al in de winter van 2023/24 de grond in.
Heb je zelf niet de grond of de middelen om een bos aan te planten? Dan kan je toch helpen bebossen door een bijdrage te storten op de rekening van BOOST. Giften vanaf 40 € per jaar aan het fonds geven aanleiding tot een belastingvermindering van 45% op het werkelijk gestorte bedrag, dankzij de medewerking van de Koning Boudewijnstichting aan het project. (art. 145/33 WIB).